welkom kaarten actueel steun ons historie contact
violist

Terugblik Concert 19 februari 2023

Shane van Neerden tijdens het concert

‘Wat een prachtige concertmiddag was dit!’ roepen enkele bezoekers enthousiast na afloop van het middagconcert van The Hague String Trio in Kasteel Groeveveld op 19 februari. Met een combinatie van grappige verhalen over vrouwelijke componisten (Irene Britton Smith, Emmy Frensel Wegener en Ethel Smyth) en vertolkingen van hun verrassend goede composities wist het trio het publiek te veroveren. ‘Alles zat erin,’ zegt een andere concertbezoeker, ‘vrolijke, korte stukjes maar ook een romantische, spannende muziekvertelling tot slot. Wel onbekende muziek maar zo mooi, prachtig!’

Voor het spontane besluit van The Hague String trio om na afloop de opbrengst van hun cd Celebrating Women! geheel aan Giro 555 over te maken, kregen de dames een zeer hartelijk applaus.

Op 19 maart weer een bijzonder concert
dat inmiddels UITVERKOCHT is
Op die dag brengen Joris van Rijn en Hans Eijsackers om 12:00 uur in Kasteel Groeneveld werken van Bach, Schumann, Schubert en René Samson ten gehore. De eerste drie componisten zijn alom bekend en voor wie regelmatig concertzalen bezoekt geldt dat ook voor de beide musici. Joris van Rijn en Hans Eijsackers treden regelmatig samen op. Minder bekend is de in Suriname geboren en nog niet zo lang geleden overleden componist René Samson. Het komende concert van de Baarnse Muziekkring is een uitgelezen moment om ook met deze componist kennis te maken. Het enkele feit dat Joris van Rijn en Hans Eijsackers hem op hun repertoire zetten spreekt al boekdelen.

Nieuwsbrief

Heeft u zich al opgegeven voor onze Nieuwsbrief. Zo niet stuur dan een e-mail naar:info@baarnsemuziekkring.nl. Dat komt u op de verzendlijst te staan.