Seizoen 2020-2021

Beste Muziekliefhebber,

Gedurende het afgelopen seizoen was de belangstelling voor onze concerten weer onverminderd groot. Goede kamermuziek op een zondagmorgen in een prettige ambiance is kennelijk een aantrekkelijke combinatie die velen naar Kasteel Groeneveld weet te lokken. Vaak in zulke aantallen dat we muziekliefhebbers hebben moeten teleurstellen omdat de zaal vol was. Ook aan de vele reacties na afloop van de concerten merken we dat we met ons aanbod in een behoefte voorzien.
De Baarnse Muziekkring heeft zijn best gedaan om voor het volgende seizoen opnieuw een goed en afwisselend programma samen te stellen. Wij zijn ervan overtuigd dat u weer kunt genieten van een serie aantrekkelijke concerten.

Wij zijn ervan overtuigd dat u ook in het komende seizoen weer kunt genieten van een serie aantrekkelijke concerten van goede kwaliteit. Het kunnen blijven aanbieden van die goede kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Helaas is gebleken dat met onze huidige tarieven het niet altijd mogelijk is de geselecteerde musici een passende vergoeding voor hun optreden aan te bieden. In verband hiermee hebben wij de prijs voor abonnementen en kaarten voor volwassenen met een klein bedrag verhoogd.

Een onzekere factor is de coronaviruspandemie. Wij hopen dat deze geen spelbreker zal zijn, zoals in het afgelopen seizoen toen we de laatste drie concerten hebben moeten annuleren. Zoiets is uitermate vervelend. Natuurlijk vooral voor de musici die daardoor inkomsten mislopen, maar ook voor de muziekliefhebbers die concerten moeten missen.

Op dit is nog niet bekend of er volgend seizoen nog beperkende maatregelen van kracht zullen zijn, die consequenties hebben voor onze concerten. Zodra er hierover meer duidelijkheid is, zullen we dit onder meer via deze website bekend maken.
Graag tot ziens bij de concerten,

Sebastian Koloski, voorzitter

Programma Zondagconcerten
in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 te Baarn
Seizoen 2020 - 2021

kasteel-front-panorama-z-w

Zondag 4 oktober 2020 Trio Rodin
werken van J. Turina, A. Senderovas, L. Bernstein, D. Sjostakovitsj en P. Schoenfield
Zondag 25 oktober 2020 Pieter van Loenen, viool, en Tobias Borsboom, piano
werken van I. Stravinsky, T. Takemitsu en F. Poulenc
Zondag 29 november 2020 Utrecht String Quartet
werken van H. Bosman, A. Webern en L. van Beethoven
Zondag 17 januari 2021 Delta Pianotrio
werken van L. van Beethoven en L. Auerbach
Zondag 21 februari 2021 Anastasia Feruleva, cello, en Frank van der Laar, piano
werken van R. Schumann, I. Stravinsky en G. Enescu
Zondag 21 maart 2021 Folke Nauta, piano
werken van J.S. Bach, C. Saint-Saƫns, C. de Groot, S. Rachmaninov, F. Schmidt en S. Borkiewicz
Zondag 18 april 2021 Duo Ebano, klarinet en piano
werken van J. Brahms, R. Schumann en R. Muczynski
Zondag 16 mei 2021 Yang Yang Cai
werken van L. van Beethoven, A. Scriabin en M. Ravel

Alle concerten worden gegeven op zondagen in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn. Vlakbij het kasteel is een parkeerterrein (gratis). De concerten beginnen om 12.00 uur en duren ongeveer een uur; er is geen pauze. Meer informatie over het bestellen van kaarten vindt u hier.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel, waar u een speciaal koffiegebak-arrangement kunt bestellen op vertoon van uw toegangskaart.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.kasteelgroeneveld.nl.

Meer informatie over het bestellen van abonnementen en losse kaarten vindt u hier en via deze link.

Verder wijzen wij u ook op de mogelijkheid om vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie daarover.