Seizoen 2020-2021

Beste Muziekliefhebber,

Gedurende het afgelopen seizoen was de belangstelling voor onze concerten weer onverminderd groot. Goede kamermuziek op een zondagmorgen in een prettige ambiance is kennelijk een aantrekkelijke combinatie die velen naar Kasteel Groeneveld weet te lokken. Aan de vele reacties na afloop van de vaak uitverkochte concerten merken we dat we met ons aanbod in een behoefte voorzien.

Wij zijn ervan overtuigd dat u ook in het komende seizoen weer kunt genieten van een serie aantrekkelijke concerten van goede kwaliteit. Het kunnen blijven aanbieden van die goede kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Helaas is gebleken dat met onze huidige tarieven het niet altijd mogelijk is de geselecteerde musici een passende vergoeding voor hun optreden aan te bieden. In verband hiermee hebben wij de prijs voor abonnementen en kaarten met een klein bedrag verhoogd.

Wij hopen dat de coronapandemie geen spelbreker zal zijn, zoals in het afgelopen seizoen. Zoiets is uitermate vervelend. Natuurlijk vooral voor de musici die daardoor inkomsten mislopen, maar ook voor de muziekliefhebbers die concerten moeten missen.

Met de huidige 1,5 meter afstandsregel worden de concerten tweemaal gespeeld, om 11:30 uur en om 13:00 uur; dit omdat er slechts 26 zitplaatsen mogelijk zijn. Op 29 november zal het concert in de Wintertuin van het Cantonspark te Baarn gegeven worden, slechts één keer om 11 uur
.
Graag tot ziens bij de concerten,

Sebastian Koloski, voorzitter

Programma Zondagconcerten
in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 te Baarn
Seizoen 2020 - 2021

kasteel-front-panorama-z-w

Het concert van 4 oktober 2020 is uitverkocht!
Zondag 4 oktober 2020 Larissa Groeneveld, cello, en Ellen Corver, piano
werken van R. Schumann, M. de Falla en C. Debussy
Zondag 15 november 2020 Pieter van Loenen, viool, en Tobias Borsboom, piano
werken van I. Stravinsky, T. Takemitsu en F. Poulenc
Zondag 29 november 2020 Utrecht String Quartet
werken van H. Bosman, A. Webern en L. van Beethoven
Zondag 17 januari 2021 Delta Pianotrio
werken van L. van Beethoven en L. Auerbach
Zondag 21 februari 2021 Anastasia Feruleva, cello, en Frank van der Laar, piano
werken van R. Schumann, I. Stravinsky en G. Enescu
Zondag 21 maart 2021 Folke Nauta, piano
werken van J.S. Bach, C. Saint-Saëns, C. de Groot, S. Rachmaninov, F. Schmidt en S. Bortkiewicz
Zondag 18 april 2021 Duo Ebano, klarinet en piano
werken van J. Brahms, R. Schumann en R. Muczynski
Zondag 16 mei 2021 Yang Yang Cai, piano
werken van L. van Beethoven, A. Scriabin en M. Ravel

Van bovenstaand seizoensaanbod is, dankzij Peter Luitze, wederom een mooi programmaboekje gemaakt.

Download dit
PROGRAMMABOEKJE

COVID-19-maatregelen
De COVID-19-maatregelen kunnen ingrijpende consequenties hebben voor onze concerten. Wij zullen er voor zorgen dat vóór ieder concert eventuele beperkende maatregelen bekend worden gemaakt. Het is mogelijk dat de regel van 1,5 m afstand houden nog geldt, waardoor er niet meer dan 26 bezoekers in de zaal mogen. In dat geval zal het concert tweemaal worden gegeven.
Het eerste concert van 11.30 tot 12.15 uur en het tweede van 13.00 tot 13.45 uur. Ook zou een concert geannuleerd kunnen worden (in dat geval krijgt u natuurlijk uw geld terug).

Alle concerten worden gegeven op zondagen in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn. Vlakbij het kasteel is een parkeerterrein (gratis). Als er geen Covid-maatregelen gelden, beginnen concerten om 12.00 uur en duren ongeveer een uur; er is geen pauze. Meer informatie over het bestellen van kaarten vindt u hier.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel, waar u een speciaal koffiegebak-arrangement kunt bestellen op vertoon van uw toegangskaart.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.kasteelgroeneveld.nl.

Meer informatie over het bestellen van abonnementen en losse kaarten vindt u hier en via deze link.

Verder wijzen wij u ook op de mogelijkheid om vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie daarover.