29 november 2015 Vincent van Amsterdam, accordion

AmsterdamFoto01
VINCENT VAN AMSTERDAM

Vincent van Amsterdam (1989) werd in een juryrapport omschreven als “een intelligente, luisterende speler, die met ieder stuk een boeiend verhaal weet te vertellen”.
Vincent begon al vroeg met accordeon spelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn vader die accordeondocent is. Hij studeerde verder aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg waar hij zijn opleiding afsloot met het predicaat cum laude.
Vincent is winnaar van een aantal prijzen op nationale en internationale concoursen en is in het seizoen 2015-2016 finalist van de Dutch Classical Talent Concours.
Zijn repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Behalve als solist treedt Vincent ook op met verschillende kamermuziek- bezettingen. Zo vormt hij sinds 2004 het “Van Amsterdam Duo” met zijn zuster Jeanine van Amsterdam (viool). In 2009 behaalde dit duo de 2e prijs op het Prinses Christina Concours en de 1e prijs in de Kamermuziek klasse van het Nationaal Accordeonconcours.
Vincent zal werken spelen van o.a. Bach, Gubaidulina, Scarlatti en Gustafsson.