24 januari 2016 Amatis Piano Trio

AmatisFoto02
AMATIS PIANO TRIO

Het Amatis Piano Trio bestaat sinds 2013 en treedt momenteel op in zowel binnen als buitenland, met muziek van de Weense klassieken tot aan de hedendaagse avant-garde. Het trio won in 2014 de publieksprijs in het Grachtenfestival Conservatorium Concours en werd genomineerd voor het Dutch Classical Award.
De violiste Lea Hausmann (1993) kreeg haar opleiding in Duitsland, Oostenrijk, de VS en Nederland. Lea heeft regelmatig opgetreden op muziekfestivals zoals de Salzburger Festspiele en heeft als soliste meerdere keren opgetreden met het Frankfurter Kammerorchester.
De cellist Samuel Shepherd (1989) begon zijn opleiding in Engeland en studeerde vanaf 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam. Het jaar daarop werd hij toegelaten aan de Nederlands Philharmonisch Orkest Academie, waardoor hij regelmatig optrad met het orkest in het concertseizoen 2012-2013.
De pianist Mengjie Han (1989) studeerde onder meer in Den Haag en Amsterdam. Hij won prijzen op onder meer het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het Franz Liszt Concours. Mengjie geeft niet alleen pianorecitals, maar speelt ook met orkest en in kleinere bezettingen.
In Baarn zal het Amatis Piano Trio spelen:

  • J. Haydn, Pianotrio in C-groot, Hob. XV/27
  • J. Suk, Elegie, opus 23
  • F. Mendelssohn, pianotrio nr. 1 in D-groot, opus 49