zondag 2 oktober 2016, 12:00 uur


ENNO VOORHORST

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag in 1962, groeide op in een familie van musici. Hij besloot zich toe te leggen op het klassieke gitaarspel. In 1992 brak hij internationaal door toen hij de eerste prijs won op het Seto-Ohashi concours in Japan.
Zijn eerste cd met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen. Rico Stover, Barrioskenner bij uitstek, schreef: ”The cd Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far”. Hierna zijn nog verschillende cd’s verschenen, waaronder een Bach en Barrios cd voor NAXOS. Bij Brillant Classics is onlangs de cd ‘Chaconnes’ verschenen met barokbewerkingen. De stukken van Bach die hij speelt zijn veelal bewerkingen die hijzelf heeft gemaakt.
Een nieuw initiatief is het hobo-gitaar duo samen met Pauline Oostenrijk dat zich toelegt op het unieke repertoire voor deze combinatie.
Samen met de Russische altviolist Mikhail Zemtsov vormt Voorhorst het Duo Macondo dat zich toelegt op voornamelijk Latijn-Amerikaanse en Spaanse muziek.

Enno heeft voor zijn optreden in Baarn een zeer gevarieerd programma gemaakt met composities van Villa-Lobos, Bach, Barrios-Mangoré, Koshkin en Domeniconi.