zondag 30 oktober 2016, 12:00 uur


pianoduo MEFISTO

Het Pianoduo Mefisto bestaat uit de pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert. Zij ontmoetten elkaar in het Conservatorium van Antwerpen waar ze studeerden in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun studie zetten ze voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en Willem Brons.
Sinds hun debuut in 2007 rijgt het duo (thans ook echtpaar!) internationale successen aan elkaar, zowel op prestigieuze wedstrijden als op de concertpodia. Zo wonnen zij de 1e prijs en alle speciale prijzen op de 11e editie van het Internationale Concours Grieg te Oslo voor piano vierhandig (sept 2010); de 1e prijs en speciale prijs op het 5e Concours International de Piano à Quatre Mains de Valberg (dec 2010); de Vriendenprijs op het 11e Internationaal Kamermuziekconcours Almere (juni 2011) en de 2e prijs op de 15e editie van het ‘Torneo Internazionale di Musica’ in Parijs (juni 2012).
Het duo wordt geprezen om hun samenspel, waarbij ze technische brille combineren met een uitzonderlijk kleurgevoel. Zo stond in één van de recensies: “Hun vier handen lijken door één ziel te worden aangestuurd”.

In Baarn zal het duo werken spelen van Brahms, Rachmaninov en Prokofiev.