zondag 18 december 2016, 12:00 uur

UITVERKOCHT


MARIA MILSTEIN (viool) en HANNA SHYBAYEVA (piano)

Maria Milstein, die is geboren in Rusland, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelor- en haar masterdiploma met de hoogst mogelijke onderscheiding kreeg. Voorts studeerde zij bij David Takeno en Augustin Dumay.
Zij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland zowel met symfonieorkesten als met kamermuziekbezettingen. Zo speelt zij in het Van Baerle Trio, dat begin 2015 in Baarn optrad.
Maria is sinds september 2015 als docent aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden.
Hanna Shybayeva is afkomstig uit Minsk. Sinds het begin van haar carrière is zij gegroeid van wonderkind tot de toppianiste die zij thans is. Zij won vele prijzen op internationale concoursen. Zij treedt op als solist in symfonieorkesten, maar ook in kleinere ensembles en als pianosoliste is zij regelmatig te horen.
Ze heeft al een aantal cd’s uitgebracht, bijvoorbeeld een cd sonates van Schubert en een cd met de Etudes-Tableaux van Rachmaninov. In 2015 namen Hanna en Maria samen de cd “Sounds of War” op met sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev. Deze cd is onderscheiden met de Edison Klassiek.

Maria en Hanna zullen werken van Korngold, Ravel en Richard Strauss spelen.