zondag 22 januari 2017, 12:00 uur en 14:30 uur

beide concerten UITVERKOCHT


ARTHUR JUSSEN (piano)

Arthur Jussen (1996) begon, evenals zijn broer Lucas (1993) al op zeer jeugdige leeftijd met pianospelen. De twee broers maakten als duo al snel grote indruk met hun prachtige samenspel.
In 2004 werd Arthur gekozen tot “Jong muziektalent van het jaar”.
In 2005 studeerde hij een jaar bij de bekende Portugese pianiste Maria João Pires. Daarna kreeg hij les van zowel Pires als van Jan Wijn en Ton Hartsuiker. Momenteel studeert hij nog bij Jan Wijn.
Samen met zijn broer oogstte hij grote successen in binnen- en buitenland. Zij speelden met vele bekende orkesten, maar gaven ook pianorecitals. De broers sleepten bovendien diverse prijzen in de wacht, waaronder in 2011 de Concertgebouw Young Talent Award en in 2013 de publieksprijs van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.
De cd’s met opnames van de twee broers waren een succes. Eind 2015 brachten zij hun vierde cd uit met pianoconcerten van Mozart samen met de Academy of St Martin in the Fields onder leiding van Sir Neville Mariner.

Behalve als duo treden de broers ook individueel op. De Baarnse Muziekkring is zeer verheugd dat Arthur dit seizoen in Baarn komt optreden. Op het programma staan werken van Mozart, Kapustin en Chopin.