zondag 19 februari 2017, 12:00 uur


VOCES INTIMAE (pianotrio)

Voces Intimae is een Italiaans pianotrio dat al een aantal jaren met veel succes optreedt in de internationale concertzalen. Leden van het trio zijn: Riccardo Cecchetti (piano), Luigi de Filippi (violin) en Sandro Meo (cello).
Het trio speelt 19e-eeuws repertoire en heeft zich als doel gesteld deze muziek te spelen op een wijze die overeenkomt met de bedoelingen van de componist. Aldus hopen zij de authentieke historische vertolking te reproduceren tijdens hun concerten.
Het trio heeft cd’s uitgebracht de pianotrio’s van Schumann, Hummel, Schubert en Mendelssohn. Deze zijn gespeeld op instrumenten uit de desbetreffende periode. Verschillende van deze cd’s zijn onderscheiden.
De naam Voces Intimae heeft de groep gekozen vanwege het belang dat zij hechten aan het tot uitdrukking brengen van de subtiliteiten in de muziek, zoals delicate veranderingen in klankkleur of stemming.

Het trio heeft voor zijn concert in Baarn de keus laten vallen op het pianotrio van Hummel in F, opus 22, en het tweede pianotrio in Es van Schubert, opus 100.