zondag 30 april 2017, 12:00 uur


DELTA pianotrio

Het Delta Pianotrio werd in 2013 opgericht in Salzburg door drie jonge Nederlandse musici: Gerard Spronk (viool), Irene Enzlin (cello) en Vera Kooper (piano).
Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie, met een constante uitwisseling van ideeën en een gedeelde weg van reflectie, ontdekking en evolutie.
Het Delta Pianotrio heeft een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze, die werken uit het gehele pianotriorepertoire omvat.
In zijn nog korte bestaan heeft het trio al veel waardering geoogst en heeft het prijzen gewonnen op diverse kamermuziekfestivals, bijvoorbeeld in 2014 eerste prijzen in Vilnius en Verona en 2015 de eerste prijs op de Orlando Competition.

In Baarn zal het trio de volgende werken spelen:
• S. Rachmaninov, Trio Elégiaque nr. 1, in g-mineur
• L. Auerbach, Pianotrio nr. 1, 1. Prelude, 2. Andante en 3. Presto
• F. Mendelssohn-Bartholdy, Pianotrio nr. 1 in d-mineur, op. 49, 1. Molto allegro agitato, 2. Andante con moto tranquillo, 3. Scherzo: leggiero e vivace, 4. Finale: allegro assai appassionato