zondag 28 oktober 2018, 12:00 uur


PETER GIJSBERTSEN (bariton) en JOSEF DE BEENHOUWER (piano)
Peter Gijsbertsen leeft voor het lied

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. In Glyndebourne ontving hij kort daarna de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch.

Hij heeft in diverse bekende opera’s gezongen, bijvoorbeeld Alfredo in La Traviata, Tamino in de Zauberflöte, Don Ottavio in Don Giovanni. Ook liederen en concert- en oratoriumwerken behoren tot zijn repertoire.
Hij nam meerdere cd’s op met liederen van onder meer Schubert, Schumann, Strauss en Mortelmans.

Jozef de Beenhouwer wijdde zich pas volledig aan de muziek na het voltooien van zijn studie farmacie. Zijn muzikale opleiding kreeg hij aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen.

Hij heeft inmiddels in veel verschillende landen opgetreden: hij gaf daar niet alleen solo-recitals, maar speelde ook in kamermuziekbezettingen en als liedbegeleider.

Jozef nam een twintigtal cd’s op met composities van o.m. Brahms, Schumann en Belgische componisten. Vermeldenswaard zijn de drie cd’s met het complete piano-oeuvre van Clara Schumann. Hiervoor en voor de cd’s met werk van Robert Schumann kreeg hij in 1993 de prestigieuze Robert Schumann Preis der Stadt Zwickau. Ook zijn cd’s met werken van Belgische componisten werden onderscheiden.

Op het prorgamma staan Liederen van M.-E.-H. Duparc en de Pantusliederen van B. Visman.