zondag 25 november 2018, 12:00 uur
Een prachtcombinatie van twee topmuzikanten


SHIN SIHAN, viool en ANNE BRACKMAN, piano

Shin Sihan studeerde bij Coosje Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie in Amsterdam en bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn bachelor afsloot met een 10 en een onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit”. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn.

Shin won diverse prijzen, zowel in Nederland als in Duitsland. In 2017 won hij als viool-pianoduo met Anne Brackman de Dutch Classical Talent Award.

Als solist speelde hij met o.a. het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Symfonie orkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Concertgebouw Kamerorkest.

Hij is verder primarius van het Animato kwartet en vormt met Alexander Warenberg en Yang Yang Cai het Amsterdam Piano Trio.

Anne Brackmanbegon op haar derde jaar met fluitlessen en op haar zesde jaar met pianolessen. Sinds oktober 2017 studeert ze piano aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen.

Bijzonder is dat zij op beide instrumenten prijzen heeft gewonnen, bijvoorbeeld in 2004 het Benelux Fluitconcours, in 2012 het Prinses Christina Courcours (fluit), in 2005 de Rotterdamse Piano Driedaagse en in 2017 met Shin Sihan de Dutch Classical Talent Award.

Anne treedt op als fluitiste en als pianiste, niet alleen als soliste, maar ook in kamermuziekbezettingen. Als fluitiste vormt zij samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie het Brackman Trio. Met dit trio organiseert zij regelmatig het Brackman Trio Festival. Als pianiste vormt zij met Shin Sihan een viool-pianoduo.

Ten gehore worden gebracht:
- A. Dietrich
- R. Schumann
- J. Brahms: FAE-Sonate
- S. Prokofiev: Sonate nr. 1, op. 80