zondag 20 januari 2019, 12:00 uur


LAURENS DE MAN (piano)
Fenomenale Bachvertolker

Laurens de Man studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan dit instituut volgde hij ook bijvaklessen clavecimbel. In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel en een jaar later slaagde hij met het predikaat “uitmuntend” voor zijn master piano. Na zijn opleiding in Amsterdam zette hij zijn studie orgel voort aan de Universität der Künste in Berlijn.

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn leven. Zo speelde hij composities van Bach op het Bachfestival in Dordrecht en in “De Wereld Draait Door”. In 2016 won hij een prijs tijdens de ‘Internationaler Klavierwettbewerb J.S. Bach’ in Würzburg. Ook nam hij in 2017 een cd op met klavierwerken van Bach.

Als pianist won hij in 2009 een eerste prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours, waarna hij een tournee door de VS, Canada en Costa Rica maakte. Ook als organist won hij diverse prijzen.

Laurens is als pianist niet alleen actief als solist, maar ook als kamermuzikant. Sinds 2012 is hij namelijk pianist van het Chimaera Trio. Hij arrangeert hiervoor ook muziek. Het Chimaera Trio heeft in 2013 prijzen gewonnen bij de Storioni Ensemblewedstrijd in ’s Hertogenbosch en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours in Amersfoort.

Op het programma staan onder meer Bachs Goldbergvariaties.