zondag 17 februari 2019, 12:00 uur


pianoduo CALLOT-BLOBNDEEL
Perfect samenspel en een prachtig touché

Nicolas Callot en Lucas Blondeel ontmoetten elkaar op jonge leeftijd tijdens een concertreis door Bulgarije. Na vele jaren samen gespeeld te hebben, richtten ze in 2010 het pianoduo Callot-Blondeel op. Het duo speelt een breed spectrum aan werken, zowel op de moderne piano als op de pianoforte. Het is regelmatig te horen op de muziekpodia in binnen- en buitenland.

In 2014 brachten Nicolas en Lucas een cd uit met werk van Schubert en in 2016 één met werk van Schumann. Beide cd’s kregen zeer lovende recensies in de pers.

Nicolas Callot studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg daarna nog lessen van Elisabeth Leonskaja en Jan Wijn. Hij behaalde diverse prijzen in België en werd onderscheiden in Oostenrijk bij een Brahms competitie. Momenteel is hij muziekdocent in Tilburg en Antwerpen.
Als solist speelde hij met diverse orkesten, waaronder de Vlaamse Filharmonie onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij bracht verder een cd uit met pianomuziek van diverse componisten en in 2017 een cd met liederen en pianostukken van Grieg

Lucas Blondeel kreeg zijn opleiding in Antwerpen en Berlijn. Hij won prijzen op wedstrijden in Antwerpen, de VS, Japan Genève, Zürich en Berlijn en was halve finalist op de Elisabethwedstrijd. Als liedbegeleider won hij een speciale prijs in Bayreuth. Lucas is hoofddocent piano in Darmstadt en vanaf april 2018 pianodocent in Berlijn. Hij nam twee solo-cd’s op met composities van Schubert en Haydn.

Het duo zal in Baarn werken spelen van F. Schubert,, C. Debussy en M. Ravel.