zondag 18 maart 2019, 12:00 uur


ENNO VOORHORST (gitaar)
Zijn interpretatie van stukken van Barrios is onovertroffen

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag in 1962, groeide op in een familie van musici. Hij besloot om zich toe te leggen op het klassieke gitaarspel.

In 1992 brak hij internationaal door toen hij de eerst prijs won op het Seto-Ohashi concours in Japan. Mede hierdoor speelt hij regelmatig op gitaarfestivals over de gehele wereld.

Zijn eerste cd met werken van Agustin Barrios Mangoré (1994) werd zeer lovend ontvangen. Rico Stover, een Barrioskenner bij uitstek, schreef: “it is the best I have heard thus far”. Hierna zijn nog verschillende cd’s verschenen, waaronder een Bach en Barrios cd en een cd ‘Chaconnes’ met barokbewerkingen. Onlangs verscheen een cd met nog meer muziek van Barrios en componisten die door deze zijn beïnvloed.

Een nieuw initiatief is het hobo-gitaarduo samen met Pauline Oostenrijk, dat zich toelegt op het unieke repertoire voor deze combinatie.
Samen met de Russische altviolist Mikhail Zemtsov vormt Enno verder het Duo Macondo dat zich toelegt op voornamelijk Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziek.

Onno zal werken spelen van A. Barrois, van F. Moreno-Torroba en van R. Dyens