zondag 28 april 2019, 12:00 uur


ALEXANDER WARENBERG,cello en YANG YANG CAI, piano
Zeldzaam mooi cellospel

Alexander Warenberg speelt al sinds zijn vijfde jaar cello. Vanaf zijn achtste jaar kreeg hij gedurende tien jaar les aan het conservatorium van Amsterdam. Hij studeert nu aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn.

In oktober 2017 won hij de eerste prijs en de publieksprijs op het concours van de Cello Biënnale in Amsterdam. Eerder won hij al eerste prijzen op een celloconcours in Kroatië, het Britten Cello Concours, het concours van de Stichting Jong Muziektalent en het Prinses Christina Concours.

Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekbezettingen op. Zo soleerde hij met de Zagreb Soloists, met het orkest Simfonia in Rotterdam en op het Kinderprinsengrachtconcert. In kleinere bezetting trad hij onder meer op het Paolo Giacometti, Menahem Pressler, Lucas Jussen en het Daniel Kwartet.

Ook Yang Yang Cai begon al op vijfjarige leeftijd met musiceren, waarbij al direct duidelijk werd dat zij een groot talent was. Toen ze zeven was won ze de eerste prijs van het Nationaal Concours Jong Muziektalent en als negenjarige de eerste prijs op het Steinway Pianocouncours. In de jaren daarna ontving ze nog diverse andere prijzen.

Ze studeert nu aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.

Met Alexander Warenberg treedt ze regelmatig op en gebleken is dat dit een perfecte combinatie is. Verder vormt ze met Florian Verweij een pianoduo en maakt ze deel uit van het Amsterdam Piano Trio.

Op het progromma staan werken van S. Rachmaninov en F. Schubert