Seizoen 2017-2018

Met veel plezier en trots presenteert de Baarnse Muziekkring u hier het jaarprogramma voor het seizoen 2017 – 2018. Trots, vooral omdat het in 2017 vijftig jaar geleden is dat de Baarnse Muziekkring werd opgericht. Vijftig jaar lang mooie concerten in Baarn! Om deze mijlpaal te vieren wordt het seizoen op zondag 10 september feestelijk geopend met een speciaal lustrumconcert door het bekende Storioni Trio. Wij verheugen ons erop om bij dit concert vele trouwe bezoekers van onze concerten te kunnen begroeten. Daarnaast is de Baarnse Muziekkring er weer in geslaagd om een aantrekkelijk programma voor het seisoen 2017-2018 samen te stellen. Zoals u van ons gewend bent komt er ook dit jaar weer een aantal topmusici, waaronder enkele jonge talenten, in Baarn optreden. Zij zullen er voor zorgen dat u weer kunt genieten van concerten op een zeer hoog niveau.

Kom naar Kasteel Groeneveld en geniet van uw zondagmorgenconcert. U ondersteunt zo de Baarnse Muziekkring. En dat is nodig, want alleen door goed bezochte concerten kunnen we doorgaan met het organiseren van kwalitatief hoogwaardige concerten.

Klik hier voor informatie over hoe u kaarten kunt reserveren. U kunt ook Vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie over Vrienden BMK. Met uw bijdrage helpt u mee aan het voortbestaan van de Baarnse Muziekkring en krijgt u bovendien korting bij het kopen van de concertkaarten. Graag tot ziens bij de concerten.

N.B.: Van het hieronder weergegeven programma voor dit jubileumseizoen is ook een mooie flyer gemaakt. U kunt die downloaden door op de afbeelding van het voorblad van deze flyer te klikken.

Programma Zondagconcerten
in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML, Baarn
Seizoen 2017 - 2018 Aanvang van alle concerten om 12:00 uur

kasteel-front-panorama-z-w

Zondag 10 september 2017 Jubileumconcert Storioni Trio, piano, viool en cello
werken van F. Schubert
VOLGEBOEKT - ER IS EEN WACHTLIJST
Voorafgaand aan dit jubileumconcert tracteerde de Baarnse Muziekkring de toehoorders op een kop koffie of thee en een versnapering en na afloop was er een gezellig samenzijn met een drankje en hapje. Klik hier voor een foto-impressie.
Zondag 15 oktober 2017 Trio Martinu, piano, viool en cello
werken van D. Sjostakovitsj, B. Martinu en A. Dvořák
Zondag 5 november 2017 Jolente de Maeyer, viool en Nikolaas Kende, piano
werken van F. Schubert en L. van Beethoven
Zondag 3 december 2017 Lucie Horsch, blokfluit, en Yang Yang Cai, piano
werken van C. Debussy, J. Bodin de Boismortier, C.P.E. Bach en G.-Ph. Telemann
Zondag 21 januari 2018 Nino Gvetadze, piano,
werken van J. Brahms, F. Chopin en C. Debussy
Zondag 18 februari 2018 Toeac, accordeon
werken van B. de Murashkin, A. Wammes, P. Tsjaikovski, E. Grieg
Zondag 18 maart 2018 Jacqueline van der Zwan, dwarsfluit, en Anna van Nieukerken, piano
arrangementen van composities van A. Troilo, P. Laurenz, A. Villoido en J.C. Cobian
Zondag 15 april 2018 Serafino Strijktrio, viool, altviool en cello
bewerking van J.S. Bach (BWV 526) van Adagio en Fuga, KV 404a, van W.A. Mozart en Divertimento voor strijktrio, KV 563, van W.A. Mozart
Zondag 6 mei 2018 Mephisto Pianoduo, piano
werken van J. Brahms, A. Dvořák

De concerten worden op zondag gegeven in de Hasselaerzaal van Kasteel Groeneveld en beginnen om 12:00 uur. Deze zaal is vernoemd naar één van de kasteeleigenaren in de 18e eeuw. De zaal werd door de oorspronkelijke bewoners al gebruikt als muziekkamer. Dit is te zien aan de stucpartijen aan de raamkant van de zaal, waarin diverse muziekinstrumenten zijn uitgebeeld. Vlakbij het kasteel is een parteerterrein (gratis). De concerten duren ongeveer een uur; er is geen pauze. Meer informatie over het bestellen van kaarten vindt u hier.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel, waar u een speciaal koffiegebak-arrangement kunt bestellen op vertoon van uw toegangskaart.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.groeneveld.nl.

Meer informatie over het bestellen van abonnementen en losse kaarten vindt u hier en via deze link.