Seizoen 2019-2020

Het concertseizoen van de Baarnse Muziekkring is helaas voortijdig afgelopen. De concerten van 15 maart, 19 april en 17 mei konden of kunnen vanwege de maatregelen om het Coronavirus te beteugelen geen doorgang vinden. Het concert van 15 maart kon aanvankelijk nog verplaatst worden naar 21 juni, maar met de huidige maatregelen wordt dit concert ook afgelast. Jammer maar heel begrijpelijk. Kasteel Groeneveld is tevens voor alle activiteiten gesloten.
Gelukkig zijn voor de Baarnse Muziekkring de financiële tegenvallers beperkt. Het Trio Rodin dat op 17 mei zou optrden zal nu het komende seizoen 2020-2021 gaan optreden. Ketevan Sharumashvili en het Trio Eleonore Pameijer zullen wij uit eigen middelen een gedeeltelijke vergoeding geven. Reeds betaalde toegangsgelden voor een van de uitgevallen concerten zullen worden gerestitueerd, evenals 3/8e deel van de betaalde abonnementen. De penningmeester regelt dit met betrokkenen.
Natuurlijk hoopt het bestuur van de Baarnse Muziekkring dat u het volgende seizoen weer zult komen. Wij zijn er klaar voor, maar het is zeer de vraag hoe dit met de dan geldende regels te organiseren is.
Medio juni hopen wij hierover, onder meer via deze website, aanvullende mededelingen te kunnen doen.

Het bestuur van de Baarnse Muziekkring

De Baarnse Muziekkring kijkt met tevredenheid terug op een geslaagd seizoen 2018-2019. De belangstelling voor onze zondagmorgenconcerten was groot. Wat ons ook plezier heeft gedaan waren de vele positieve reacties over de uitstekende kwaliteit van de concerten.

Het programma voor het seizoen 2019-2020 is opnieuw veelbelovend, want ook ditmaal komt er een aantal topmusici, waaronder enkele jonge talenten, in Baarn optreden. Zij zullen er voor zorgen dat u ook het komende seizoen weer kunt genieten van concerten op een zeer hoog niveau.

Kom naar Kasteel Groeneveld en geniet van uw zondagmorgenconcert. U ondersteunt zo de Baarnse Muziekkring. En dat is nodig, want alleen met uw steun kunnen we doorgaan met het organiseren van kwalitatief hoogwaardige concerten!

Programma Zondagconcerten
in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 te Baarn
Seizoen 2019 - 2020

kasteel-front-panorama-z-w

Zondag 6 oktober 2019 Caspar Vos, piano
‘Programma zonder programma’, een recital vol verrassingen
Zondag 3 november 2019 Noé Inui, viool, en Vassilis Varvaresos, piano
werken van J. Brahms, J. Poulenc en J. Adams
Zondag 1 december 2019 Maya Fridman, cello, en Helena Basilova, piano
werken van L. Janáček, S. Lunyov, A. Basilov, D. Sjostakovitsj
Zondag 19 januari 2020 Henk de Graaf, klarinet, Wladislav Warenberg, cello, en Martin Oei, piano
werken van L. van Beethoven, J. Brahms en M.I. Glinka
Zondag 16 februari 2020 Piotr Jasiurkowski, viool, en Tobias Borsboom, piano
werken van J. Brahms, M. Ravel en L. van Beethoven
Zondag 21 juni 2020 Ketevan Sharumashvili, piano
werken van J.S. Bach, F. Schubert, A. Piazolla en A. Ginastera
Zondag 19 april 2020 Trio Eleonore Pameijer
werken van F.J. Haydn, L. Smit, H. Bosmans, B. Martinu?, D. Kattenburg
Zondag 17 mei 2020 Trio Rodin
werken van J. Turina, A. Senderovas, L. Bernstein, D. Sjostakovitsj en P. Schoenfield

Van bovenstaand seizoensaanbod is, dankzij Peter Luitze, wederom een mooie flyer en een mooi programmaboekje gemaakt.

Download
als FLYER --------- als PROGRAMMABOEKJE

De concerten worden gegeven in Kasteel Groeneveld en beginnen om 12:00 uur. De concerten duren ongeveer een uur. Er is geen pauze. Meer informatie over het bestellen van kaarten vindt u hier.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel, waar u een speciaal koffiegebak-arrangement kunt bestellen op vertoon van uw toegangskaart.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.kasteelgroeneveld.nl.

Meer informatie over het bestellen van abonnementen en losse kaarten vindt u hier en via deze link.

Verder wijzen wij u ook op de mogelijkheid om vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie daarover.