Seizoen 2020-2021

Beste Muziekliefhebber,

Gedurende het afgelopen seizoen was de belangstelling voor onze concerten weer onverminderd groot. Goede kamermuziek op een zondagmorgen in een prettige ambiance is kennelijk een aantrekkelijke combinatie die velen naar Kasteel Groeneveld weet te lokken. Aan de vele reacties na afloop van de vaak uitverkochte concerten merken we dat we met ons aanbod in een behoefte voorzien.

Wij zijn ervan overtuigd dat u ook in het komende seizoen weer kunt genieten van een serie aantrekkelijke concerten van goede kwaliteit. Het kunnen blijven aanbieden van die goede kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Helaas is gebleken dat met onze huidige tarieven het niet altijd mogelijk is de geselecteerde musici een passende vergoeding voor hun optreden aan te bieden. In verband hiermee hebben wij de prijs voor abonnementen en kaarten met een klein bedrag verhoogd.

De coronaregels die sinds 15 december van kracht zijn hebben tot gevolg dat in elk geval het concert van 17 januari 2021 geen doorgang kan vinden. Wij hopen dat de coronapandemie voor de rest van het seizoen verder geen spelbreker zal zijn. Zoiets is uitermate vervelend. Natuurlijk vooral voor de musici die daardoor inkomsten mislopen, maar ook voor de muziekliefhebbers die concerten moeten missen.

Met de huidige 1,5 meter afstandsregel worden de concerten tweemaal gespeeld, om 11:30 uur en om 13:00 uur; dit omdat er slechts 26 zitplaatsen mogelijk zijn.

Graag tot ziens bij de concerten,

Sebastian Koloski, voorzitter

Programma Zondagconcerten
in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2 te Baarn
Seizoen 2020 - 2021

kasteel-front-panorama-z-w

Het concert van 4 oktober 2020 is uitverkocht!

Zondag 4 oktober 2020 Larissa Groeneveld, cello, en Ellen Corver, piano
werken van R. Schumann, M. de Falla en C. Debussy

Het concert van 15 oktober 2020 komt door de coronamaatregelen te vervallen.
Voor de abonnementhouders zal aan het einde van dit seizoen in mei een verrekening plaatsvinden voor de concerten die geen doorgang konden vinden.
Degene die losse kaarten gereserveerd en betaald hebben, zullen hun geld teruggestort krijgen.

Zondag 15 november 2020 Pieter van Loenen, viool, en Tobias Borsboom, piano
werken van I. Stravinsky, T. Takemitsu en F. Poulenc

Het concert van 29 oktober 2020 - dat niet in kasteel Groeneveld plaatsvindt maar in de Wintertuin van het Cantonpark in Baarn en inmiddels is uitverkocht - gaat vooralsnog door.
Het wordt twee maal gespeeld. Om 11:00 uur en om 12:30 uur elk voor 30 gasten.
Het concert om 12.30 wordt alleen voor abonnementhouders gehouden om hen de gelegenheid te geven afscheid van onze voorzitter Jan Wijn te nemen, die na 20 jaar voorzitterschap het stokje aan Sebastian Koloski heeft overgedragen.

Zondag 29 november 2020 Utrecht String Quartet
werken van H. Bosman, A. Webern en L. van Beethoven

De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden, brengen met zich mee dat in elk geval het concert op 17 januari 2021 geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Zondag 17 januari 2021 Delta Pianotrio
werken van L. van Beethoven en L. Auerbach

De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden en recentelijk zijn verlengd, brengen met zich mee dat ook het concert op 21 februari 2021 geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Zondag 21 februari 2021 Anastasia Feruleva, cello, en Frank van der Laar, piano
werken van R. Schumann, I. Stravinsky en G. Enescu

De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden en daarna steeds zijn verlengd, brengen met zich mee dat ook het concert op 21 maart 2021 geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Zondag 21 maart 2021 Folke Nauta, piano
werken van J.S. Bach, C. Saint-Saëns, C. de Groot, S. Rachmaninov, F. Schmidt en S. Bortkiewicz

De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden en daarna steeds zijn verlengd, brengen met zich mee dat ook het concert op 18 april 2021 geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Zondag 18 april 2021 Duo Ebano, klarinet en piano
werken van J. Brahms, R. Schumann en R. Muczynski

Het concert dat aanvankelijk op 16 mei 2021 zou worden uitgevoerd maar op die dag geen doorgang kan vinden in verband met de coronamaatregelen is verplaatst naar zondag 27 juni 2021. Yang Yang Cai zal het concert op die dag twee maal ten gehore brengen voor het maximaal toegelaten aantal concertbezoekers. Met de abonnementshouders en degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld zal contact worden opgenomen. Het is verder uitverkocht.

Zondag 27 juni 2021 Yang Yang Cai, piano
werken van L. van Beethoven, A. Scriabin en M. Ravel

Van bovenstaand seizoensaanbod is, dankzij Peter Luitze, wederom een mooi programmaboekje gemaakt.

Download dit
PROGRAMMABOEKJE

COVID-19-maatregelen
De COVID-19-maatregelen kunnen ingrijpende consequenties hebben voor onze concerten. Wij zullen er voor zorgen dat vóór ieder concert eventuele beperkende maatregelen bekend worden gemaakt. Het is mogelijk dat de regel van 1,5 m afstand houden nog geldt, waardoor er niet meer dan 26 bezoekers in de zaal mogen. In dat geval zal het concert tweemaal worden gegeven.
Het eerste concert van 11.30 tot 12.15 uur en het tweede van 13.00 tot 13.45 uur. Ook zou een concert geannuleerd kunnen worden (in dat geval krijgt u natuurlijk uw geld terug).

Alle concerten met uitzondering van dat van 29 november 2020 worden gegeven op zondagen in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn. Vlakbij het kasteel is een parkeerterrein (gratis). Als er geen Covid-maatregelen gelden, beginnen concerten om 12.00 uur en duren ongeveer een uur; er is geen pauze. Meer informatie over het bestellen van kaarten vindt u hier.

Denk eens aan de mogelijkheid om voor of na het concert te profiteren van de voorzieningen die Groeneveld biedt. U kunt bijvoorbeeld in het kasteel de tentoonstellingen en de kasteelwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken in het prachtige park rondom het kasteel en kunt u gebruik maken van het Grand Café naast het kasteel, waar u een speciaal koffiegebak-arrangement kunt bestellen op vertoon van uw toegangskaart.
Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.kasteelgroeneveld.nl.

Meer informatie over het bestellen van abonnementen en losse kaarten vindt u hier en via deze link.

Verder wijzen wij u ook op de mogelijkheid om vriend van de Baarnse Muziekkring te worden. Klik hier voor meer informatie daarover.