Lustrumconcert, zondag 10 september 2017, 12:00 uur

VOLGEBOEKT - ER IS EEN WACHTLIJST


STORIONI TRIO

Het Storioni Trio, dat al meer dan 20 jaar aan de top staat, bestaat uit Bart van de Roer, piano, Wouter Vossen, viool, en Marc Vossen, cello.

Dit Trio is opgericht in 1995 en is vernoemd naar Laurentius Storioni uit Cremona, de bouwer van de viool uit 1794 die wordt bespeeld door Wouter Vossen. Het instrument van Marc Vossen is een Giovanni Grancino-cello uit Milaan (1700).

Het Trio heeft een zeer breed repertoire, van klassiek tot hedendaags, en heeft zich ontwikkeld tot specialist van het tripelconcert (concert voor pianotrio en orkest). Hun opname van het tripelconcert van Beethoven kreeg dan ook, niet onverwacht, veel lovende recensies in de internationale media.

Heel bijzonder is het, dat het trio sinds 10 jaar jaarlijks een tiendaags Storioni Festival in Eindhoven organiseert, waar internationale topmusici, aanstormend talent en het Storioni Trio het podium met elkaar delen. Voor dit festival heeft het trio jaarlijks aan een componist opdracht gegeven een tripelconcert te componeren. Tijdens het festival gaat dit tripelconcert in première.

Tijdens het concert ter gelegenheid van het Tiende Lustrum van de Baarnse Muziekkring speelden zij werken van F. Schubert.

Notturno in Es, op. 148 (D. 897)
Pianotrio in Bes, op. 99 (D.898)
1. Allegro moderato
2. Andante un poco mosso
3. Scherzo. Allegro - Trio
4. Rondo. Allegro vivace - Presto

Voorafgaand aan dit jubileumconcert tracteerde de Baarnse Muziekkring de toehoorders op een kop koffie of thee en een versnapering en na afloop was er een gezellig samenzijn met een drankje en hapje. Hieronder een foto-impressie.