zondag 18 februari 2018, 12:00 uur


TOEAC (accordeon)

Renée Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC en met hen heeft de accordeon een plaats in de concertzaal gekregen.

Toeac behaalde al een indrukwekkende reeks prijzen; onder andere die van het Novam-accordeon concours, het Prinses Christina Concours, de Grand Prix International (Frankrijk) en de Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië).

Het duo timmert flink aan de weg en is regelmatig te horen en te zien in radio- en televisieprogramma’s en op de concertpodia in binnen- en buitenland.

De combinatie van twee accordeons in de concertzaal was uitzonderlijk, maar dank zij TOEAC kunnen we hiervan nu regelmatig genieten. Een aantal componisten heeft zich inmiddels ook laten inspireren tot het schrijven van muziek voor het duo.

Voor de Baarnse Muziekkring is TOEAC geen onbekende. In 2015 traden ze al met veel succes voor ons op, een goede reden om hen nogmaals uit te nodigen om naar Baarn te komen. Dit jaar speelt TOEAC werken van B. de Murashkin, A. Wammes, P. Tsjaikovski, E. Grieg.