zondag 15 april 2018, 12:00 uur


SERAFINO strijktrio

Met het Serafino strijktrio kunt u genieten van schitterend samenspel door drie topmusici, namelijk Cecilia Bernadini, viool, Simone van der Giessen, altviool, en Timora Rosler, cello.

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 en is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernadini, een Santo Serafino uit 1750.

Cecilia Bernadini bespeelt zowel de moderne viool als de barokviool. Eén van haar grote passies is het spelen van kamermuziek. Dit doet ze behalve met het Serafino Strijktrio, ook met de fortepianiste Keiko Shichijo. Daarnaast speelt Cecilia regelmatig in grotere bezettingen, zoals The King’s Consort, de Holland Baroque Society en de Scottish Chamber Orchestra.

Altvioliste Simone van der Giessen kreeg een deel van haar opleiding in Manchester. Daar zette ze het Navarra Kwartet op en werd kamermuziek het middelpunt van haar muzikale leven. Het Navarra Kwartet heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Simone speelt ook in andere kamermuziekensembles, waaronder het Serafino Strijktrio.

Timora Rosler, de celliste van het strijktrio, kreeg haar opleiding in Yale en Amsterdam. Ze heeft als soliste met vele orkesten opgetreden, o.a. met het Vlaams Radio Orkest, de Slowaakse Sinfonietta en het Haifa Symphony Orchestra. Kamermuziek maakt ze behalve met het Serafino Strijktrio ook met haar vaste pianiste Klára Würtz, met wie ze onlangs alle werken voor cello en piano van Beethoven op Cd uitbracht.

Het Trio speelt op kasteel Groeneveld bewerkingen van:
• J.S. Bach, BWV 526
• W.A. Mozart, Adagio en Fuga, KV 404a
• W.A. Mozart, Divertimento voor strijktrio, KV 563