zondag 6 mei 2018, 12:00 uur


MEPHISTO pianoduo

Vier handen aangestuurd door één ziel

Het Pianoduo Mephisto bestaat uit de pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert. Zij studeerden aan het Conservatorium van Antwerpen waar ze elkaar ook ontmoetten. Hun studie zetten ze voort aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds hun debuut in 2007 rijgt het duo (thans ook echtpaar!) internationale successen aan elkaar, zowel op prestigieuze wedstrijden als op de concertpodia. Zo wonnen zij de 1e prijs en alle speciale prijzen op de 11e editie van het Internationale Concours Grieg te Oslo voor piano vierhandig (2010), de 1e prijs en speciale prijs op het 5e Concours International de Piano à Quatre Mains de Valberg (2010), de Vriendenprijs op het 11e Internationaal Kamermuziekconcours Almere (2011) en de 2e prijs op de 15e editie van het Torneo Internazionale di Musica in Parijs (2012).

Het duo wordt geprezen om hun samenspel, waarbij ze technische brille combineren met een uitzonderlijk kleurgevoel.

In oktober 2016 trad Mephisto op voor de Baarnse Muziekkring. Het publiek was toen zo enthousiast, dat meteen werd besloten het duo voor het volgende seizoen uit te nodigen. Deze keer spelen ze werken van J. Brahms en A. Dvořák