Concert, zondag 6 oktober 2019, 12:00 uur


CASPAR VOS
Prachtig, intens expressief pianospel

Caspar Vos behaalt in 2014 met de aantekening cum laude zijn masterdiploma aan het Amsterdams Conservatorium

Hij won meerdere prijzen op concoursen in Nederland, Frankrijk en Portugal, bijvoorbeeld een eerste prijs bij de Grand Dominique Competition in Nederland en een tweede prijs bij de 18e International Piano Competition Jean Francaix in Parijs.

Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn. Daarnaast speelt hij geregeld samen met gerenommeerde musici van over de hele wereld in kamermuziekensembles.

Ook was hij regelmatig te zien in het televisieprogramma Podium Witteman.

In februari 2018 kwam Caspars debuutalbum uit met werken van de Russische componist Nikolaj Medtner. Het album krijgt een 10 in de ‘Luister’ en oogst zeer lovende recensies zowel nationaal als internationaal. In maart 2019 kwam zijn tweede album uit geheel gewijd aan Frederic Mompou, een Catalaanse componist. Caspar wordt gegrepen door de totale rust in het werk van die componist en zegt hierover: ‘bij Mompou zit je direct middenin de kern, elke noot ligt onder een vergrootglas en eist volledige aandacht’.

Met zijn ‘Programma zonder Programma’ dat hij in Baarn zal komen spelen heeft hij elders in het land al veel succes. Hij kreeg hiervoor de Dutch Classical Talent Audience Award.