Concert, zondag 3 november 2019, 12:00 uur


NOÉ INUI, viool, en VASSILIS VARVARESOS, piano
Een onweerstaanbare combinatie

Violist Noé Inui (1985) is een wereldburger pur sang: Hij heeft een Japanse vader, een Griekse moeder en is in Brussel geboren. Op 4-jarige leeftijd begint hij al met vioollessen; hij studeert in Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf. Noé wint eerste prijzen onder meer bij Young Concert Artists in New York en het Sibelius Concours in Helsinki en de Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy. Behalve met Vassilis Varvaresos treedt hij ook op als solist met orkesten in Japan en Europa en als kamermusicus met andere bekende musici.

De Griekse pianist Vassilis Varvaresos (1983) studeerde aan de Juillard School of Music in New York en aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Hij is nog maar 14 jaar oud wanneer hij de Young Concert Artists International Auditions in New York wint. Daarna wint hij nog diverse andere internationale prijzen. Vassilis treedt niet alleen op met Inui, maar geeft ook solorecitals. Verder speelt hij ook veelvuldig als solist met orkesten.

Inui en Vassilis traden voor het eerst samen op in 2012. Het was toen direct al duidelijk dat zij een perfect duo vormen: zij voelen elkaar ongelofelijk goed aan. Dit bleef niet onopgemerkt want al spoedig werden zij gevraagd te komen optreden in Europa, Japan, Korea en de VS.

Hun eerste cd met werken van Richard Strauss en Robert Schumann die in 2015 in Nederland werd opgenomen, kreeg lovende kritieken.

Paolo doceert piano aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Op het programma staan:

J. Brahms
Sonate nr. 2 in A
J. Poulenc
Sonate voor viool en piano, FP 119
J. Adams
Road Movies