Concert, zondag 19 jnuari 2020, 12:00 uur


HENK DE GRAAF, klarinet, WLADISLAV WARENBERG, cello,
en MARTIN OEI, piano

Fenomenaal gaaf klarinetspel

Henk de Graaf heeft sinds zijn afstuderen aan het Utrechts Conservatorium in 1970 zijn sporen ruimschoots verdiend. Niet alleen als klarinettist, maar ook als dirigent, componist en organist. Gedurende 36 jaar is hij eerste soloklarinettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en concerteerde met dit orkest over de gehele wereld. Hij speelde verder in het Nederlands Blazers Ensemble en in vele andere kleinere bezettingen. Hij heeft niet minder dan 26 cd’s op zijn naam staan. Als organist en componist werkt en publiceert hij onder de naam Henry Le Comte.

Wladislav Warenberg is geboren in de Oekraïne, maar krijgt zijn opleiding in Leningrad (tegenwoordig St. Petersburg). Hij wordt daar solocellist in de Opera Studio en vervolgens cellist in het Philharmonisch Orkest. In 1977 komt Wladislav naar Nederland, waar hij solocellist bij het Brabants Orkest wordt. Sinds 1979 speelt hij in het Rotterdams Philharmonisch. Daarnaast speelt hij in verschillende kamermuziekensembles.

Martin Oei (1996) is veruit de jongste van het trio. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 2018 zijn bachelor haalt met de aantekening cum laude. Hij won diverse prijzen o.a. het Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland en Young Pianist Foundation en brengt op zijn veertiende al zijn eerste cd uit. Behalve solorecitals heeft Martin ook als solist met diverse orkesten opgetreden.
Verder heeft hij een succesvolle tournee met Daniël Wayenberg gemaakt. Met hem nam hij ook op twee originele Erard-vleugels een cd ‘Chopin à deux’ op.

Op het programma staan werken van

L. van Beethoven

J. Brahms

M.I. Glinka