Concert, zondag 16 februari 2020, 12:00 uur


PIOTR JASIURKOWSKI, viool, en TOBIAS BORSBOOM, piano
Een succesvol duo van twee rasmusici

Piotr Jasiurkowski (1987) is in Polen geboren en krijgt daar zijn eerste vioollessen. Vanaf 1998 vervolgt hij zijn opleiding in Maastricht, waar hij in 2011 met de vermelding summa cum laude zijn Masterdiploma haalt.
Hij heeft inmiddels diverse prijzen gewonnen, waaronder in 2007 de prijs voor de meest prominente artiest van Polen.

Piotr speelt regelmatig als solist in de bekende symfonieorkesten en geeft recitals in binnen- en buitenland. Met Tobias Borsboom vormt hij een vaste combinatie waarmee hij in 2015 al eens optrad voor de Baarnse Muziekkring.

Tobias Borsboom (1988) krijgt zijn opleiding in Utrecht en Amsterdam waar hij in 2013 zijn Masterdiploma ontvangt. Ook hij behaalt diverse prijzen. Zo wint hij in 2015 de vakjuryprijs bij de Dutch Classical Talent Award. Piotr en Tobias krijgen bovendien samen de publieksprijs bij dit concours.
Tobias heeft enkele kamermuziekpartners met wie hij regelmatig als duo optreedt. Ook werkt hij graag samen met andere theater- en kunstvormen. Zo speelt hij met celliste Lidy Blijdorp ‘vertelconcerten’ die worden verteld door Jan Brokken. Verder geeft hij solorecitals.

Op het programma staan werken van

J. Brahms

M. Ravel

L. van Beethoven