Concert, zondag 19 april 2020, 12:00 uur


ELEONORE PAMEIJER, fluit, STEPHAN HEBER, cello
en MARTIJN WILLERS, piano

Een bijzonder trio met een buitengewoon programma

Fluitiste Eleonore Pameijer heeft aan het Conservatorium te Amsterdam gestudeerd, waar ze ‘cum laude’ het solistendiploma behaalt. Vervolgens studeert ze in de VS en in Italië. In 1984 wint zij de eerste prijs van het Frank Martin Concours en maakt zij haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw. Als soliste werkt ze samen met veel orkesten; ze treedt op in bijna alle Europese landen, Israël, Brazilië, India, Canada en de Verenigde Staten. Voor haar zijn meer dan honderd werken gecomponeerd. Eleonore maakt vele radio– en televisieopnames en tevens een groot aantal cd’s. Zij is oprichter en artistiek leider van de Leo Smit Stichting en de serie Uilenburger Concerten.

Cellist Stephan Heber wordt in 1977 geboren in Kiel, Duitsland. Op 7-jarige leeftijd krijgt hij zijn eerste cellolessen. Stephan studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij achtereenvolgens Dimitri Ferschtman en Monique Bartels. Na het behalen van zijn Bachelordiploma volgt hij de masteropleiding bij Gregor Horsch. Daarna volgt hij lessen bij Ulrike Schäfer en Guido Schiefen in Keulen. Hij maakt deel uit van het Orkest van het Oosten, Cello Octet Amsterdam, het Leo Smit Ensemble en is verbonden als artistiek coördinator aan Amsterdam Sinfonietta.

Martijn Willers studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja en David Kuyken. Hij volgde masterclasses bij Jan Wijn en Willem Brons. In mei 2014 wint hij samen met cellist Joris van den Berg de Dutch Classical Talent Award 2014. Zij maakten een tournee van 2 weken door China, met 9 concerten in vooraanstaande concertzalen.
Martijn Willers werkt regelmatig samen met veel verschillende musici, waaronder Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), in uiteenlopende ensembles en bezettingen.

Op het programma staan werken van

F.J. Haydn

L. Smit

H. Bosmans

B. Martinuͦ

D. Kattenburg