Concert, zondag 4 oktober 2020

TRIO RODIN

CARLES PUIG viool, ESTHER GARCIA, cello
en JORGE MENGOTTI, piano

Het Trio Rodin bestaat uit drie jonge Spaanse musici. Alle drie beginnen zij hun studie in Spanje en voltooien deze in Utrecht, waar ze in 2011 het Trio Rodin oprichten.

Het trio kreeg al snel bekendheid en heeft inmiddels opgetreden op vele nationale en internationale concertpodia. De afgelopen jaren won het drietal prijzen op diverse internationale concoursen, zoals het ‘Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra’ en het Storioni Festival in ’s Hertogenbosch. Ook voor de Baarnse Muziekkring is het trio geen onbekende: in 2015 hebben zij al met veel succes voor ons opgetreden!

Hun eerste cd met muziek van Enrique Granados heeft ook bijgedragen aan hun bekendheid. De cd krijgt diverse prijzen, waaronder in 2017 de Gold Medal en de TOP 3 van de ‘Global Music Awards’.

Trio Rodin richt zich op het presenteren van de grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. Voor hun optreden in Baarn hebben ze een speciaal programma gemaakt: ’Zullen we dansen?’ waarin ze dansmuziek uit verschillende delen van de wereld zullen spelen.

Zo kozen zij uit werken van

J. Turina

A. Senderovas

L. Bernstein

D. Sjostakovitsj

P. Schoenfield