Concert, zondag 19 april 2020, 12:00 uur

Het concertseizoen van de Baarnse Muziekkring is helaas voortijdig afgelopen. De concerten van 15 maart, 19 april en 17 mei konden of kunnen vanwege de maatregelen om het Coronavirus te beteugelen geen doorgang vinden. Het concert van 15 maart kon aanvankelijk nog verplaatst worden naar 21 juni, maar met de huidige maatregelen wordt dit concert ook afgelast. Jammer maar heel begrijpelijk. Kasteel Groeneveld is tevens voor alle activiteiten gesloten.
Gelukkig zijn voor de Baarnse Muziekkring de financiële tegenvallers beperkt. Het Trio Rodin dat op 17 mei zou optreden zal nu het komende seizoen 2020-2021 gaan optrden. Ketevan Sharumashvili en het Trio Eleonore Pameijer zullen wij uit eigen middelen een gedeeltelijke vergoeding geven. Reeds betaalde toegangsgelden voor een van de uitgevallen concerten zullen worden gerestitueerd, evenals 3/8e deel van de betaalde abonnementen. De penningmeester regelt dit met betrokkenen.
Natuurlijk hoopt het bestuur van de Baarnse Muziekkring dat u het volgende seizoen weer zult komen. Wij zijn er klaar voor, maar het is zeer de vraag hoe dit met de dan geldende regels te organiseren is.
Medio juni hopen wij hierover, onder meer via deze website, aanvullende mededelingen te kunnen doen.

Het bestuur van de Baarnse Muziekkring

CARLES PUIG viool, ESTHER GARCIA, cello
en JORGE MENGOTTI, piano

Eén van de meest getalenteerde Spaanse trio‘s

Het Trio Rodin bestaat uit drie jonge Spaanse musici. Alle drie beginnen zij hun studie in Spanje en voltooien deze in Utrecht, waar ze in 2011 het Trio Rodin oprichten.

Het trio kreeg al snel bekendheid en heeft inmiddels opgetreden op vele nationale en internationale concertpodia. De afgelopen jaren won het drietal prijzen op diverse internationale concoursen, zoals het ‘Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra’ en het Storioni Festival in ’s Hertogenbosch. Ook voor de Baarnse Muziekkring is het trio geen onbekende: in 2015 hebben zij al met veel succes voor ons opgetreden!

Ook hun eerste cd met muziek van Enrique Granados heeft bijgedragen aan hun bekendheid. Deze krijgt diverse prijzen, waaronder in 2017 de Gold Medal en de TOP 3 van de ‘Global Music Awards’.

Trio Rodin richt zich op het presenteren van de grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. Voor hun optreden in Baarn hebben ze een speciaal programma gemaakt: ’Zullen we dansen?’ waarin ze dansmuziek uit verschillende delen van de wereld zullen spelen.

Zo kozen zij uit werken van

F.J. Turina

A. Senderovas

L. Bernstein

D. Sjostakovitsj

P. Schoenfield