De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden, brengen met zich mee dat in elk geval het concert op 17 januari 2021 dat door het Delta pianotrio gegeven zou worden, geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Concert, zondag 17 januari 2021 uur


DELTA PIANOTRIO

GERARD SPRONK, viool, IRENE ENZLIN, viool,
en VERA KOOPER, piano

Het Delta Pianotrio werd in 2013 in Salzburg (Oostenrijk) opgericht. Het trio maakte naam met haar pure, compromisloze muzikaliteit, energie en de bereidheid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Deze kwaliteiten zijn al diverse malen gehonoreerd met eerste prijzen op kamermuziekconcoursen, het laatst in 2017 op het Orpheus Kamermuziekconcours in Zwitserland.

In 2017 verscheen bij Naxos Records de debuut-cd van het ensemble, met werken van Tanejev en Borodin. Hun tweede cd "The Mirror with Three Faces", met werken van Sjostakovitsj en Auerbach kwam vorig seizoen uit. Beide cd’s ontvingen lovende reacties in de internationale pers.

Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie, een constante uitwisseling van ideeën en een gedeelde weg van reflectie, ontdekking en evolutie.

Hun repertoire is breed en omvat werken uit het gehele pianotrio-oeuvre. Bovendien is het trio altijd op zoek naar nieuw repertoire en werkt het nauw samen met o.a. de componiste Lera Auerbach. Opmerkelijk is dat deze Russische in de VS wonende componiste haar pianotrio nr.3 heeft opgedragen aan het Delta Pianotrio.

Op het programma staat

L. van Beethoven
Pianotrio, opus 1, nr. 3
L. Auerbach
Pianotrio, nr. 3