De strengere coronaregels, die sinds 15 december 2020 gelden en nadien steeds zijn verlengd, brengen met zich mee dat ook het concert op 21 maart 2021 dat door Folke Nauta gegeven zou worden, geen doorgang kan vinden. Onze penningmeester neemt contact op met degenen die voor dit concert losse kaartjes hebben besteld.

Concert, zondag 21 maart 2021


FOLKE NAUTA, piano

Folke Nauta werd op 12-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding voor bijzonder begaafden aan het Conservatorium in Zwolle. Hij vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij in 1997 met een 10 met onderscheiding afstudeerde. Zijn grote talent werd bevestigd met het winnen van diverse prijzen op nationale en internationale pianoconcoursen. Zo won hij in 1994 als eerste Nederlander het Scheveningen Internationaal Muziekconcours.

Folke treedt veelvuldig op als solist en heeft diverse cd’s opgenomen met onder meer polonaises van Chopin en werken van Schubert. In de loop der jaren heeft hij ook met verschillende orkesten opgetreden, bijvoorbeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest en de Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast is hij ook een ervaren kamermuziekspeler.

Zijn solorepertoire strekt zich uit van Bach tot de hedendaagse muziek, maar het accent ligt op werken uit de Romantiek. Vanaf 2017 heeft hij vanwege een aandoening aan zijn rechterhand (focale dystonie) zijn repertoire helaas voor een groot deel moeten beperken tot composities voor de linker hand. Een enorme uitdaging! Maar hij heeft inmiddels al veel moois ontdekt in het pianorepertoire voor de linker hand; een aantal stukken heeft hij vastgelegd op een cd: “Folke Nauta plays Russian music for the left hand”.

Folke speelt werken van

J.S. Bach

C. Saint-Saëns

C. de Groot

S. Rachmaninov

F. Schmidt

S. Bortkiewicz