Concert, zondag 18 april 2021


DUO EBANO

MARCO DANESI, klarinet en PAOLO GORINI, piano

Marco Danesi en Paolo Gorini zijn twee talentvolle Italiaanse musici die elkaar ontmoetten tijdens hun opleiding aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Zij raakten bevriend en dit leidde enige jaren later, toen ze zich in Amsterdam hadden gevestigd, tot de beslissing samen een duo te vormen. Dat dit een goede beslissing was blijkt wel uit het feit dat het duo al spoedig diverse prijzen won, bijvoorbeeld een tweede prijs in de Ysaye Chamber Music Competition in Luik en een eerste prijs in de Salieri-Zinetti Chamber Music Competition in Verona.

De jury van de Dutch Classical Talent prijst het vermogen van het duo om de toehoorders te gidsen in een muzikale reis door verschillende muziekgenres, die allemaal even sfeervol, kleurrijk en vol verrassingen zijn.

Hun repertoire bestaat voornamelijk uit muziek vanaf de vroege romantiek tot de 20ste eeuw, maar het duo experimenteert ook graag met hedendaagse muziek, waarbij ze andere instrumenten, zoals de basklarinet en een digitaal toetsenbord, inzetten. Ze treden dan op onder de naam Duo Estero.

Marco en Paolo wonen in Nederland en hebben naast Duo Ebano vele andere activiteiten. Zo speelt Marco ook nog in andere kamermuziekensembles en geeft hij klarinetles. Paolo geeft pianorecitals, waarbij hij zich richt op het hedendaagse repertoire. Verder componeert hij.

Op het programma staan

J. Brahms
Sonata, opus 120, nr.1
R. Schumann
Romanze, opus 94
R. Muczynski
“Time pieces for clarinet and piano”