Concert, zondag 16 mei 2021


YANG YANG CAI, piano

Yang Yang Cai begon met pianospelen al op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk. Toen zij 10 jaar was werd zij leerling bij Jan Wijn, bij wie ze ook verder studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zij behaalde diverse prijzen bij pianoconcoursen. Zo won zij in 2008 en 2012 de eerste prijs op het Steinway Piano Concours. In 2019 is zij uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov van de Young Pianist Foundation Piano Competition. Een zware wedstrijd met als hoogtepunt haar vertolking van het tweede pianoconcert van Chopin. De jury prees haar gedegen techniek en haar verfijnde spel.

Het is niet de eerste keer dat Yang Yang voor ons optreedt. Bezoekers van de concerten van de Baarnse Muziekkring hebben haar al enkele keren op ons podium kunnen beluisteren en getuige kunnen zijn van haar ontwikkeling tot een groot pianiste.

Zij musiceert niet alleen als solist, maar speelt ook graag kamermuziek in verschillende bezettingen. Zo hebben wij haar al kunnen horen samen met cellist Alexander Warenberg in ons programma 2018-2019. Verder treedt ze sinds 2017 op met Alexander en de violist Shin Sihan als het Amsterdam Piano Trio.

Op het programma staan werken van

L. van Beethoven

A. Scriabin

M. Ravel