welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 23 april 2023, 12:00 uur

BARBICAN QUARTET

Amarins Wierdsma, viool, Kate Maloney, viool,
Christoph Slenczka, altviool en Yoanna Prodanova, cello


na afloop MEET&GREET

Het Barbican Quartet is een jong, uitzonderlijk getalenteerd strijkkwartet. De vier leden van het kwartet komen uit heel verschillende windstreken: Nederland, Australië, Canada en Duitsland. Na het voltooien van hun opleiding in hun thuislanden besloten zij hun muzikale vorming voort te zetten aan de prestigieuze Guildhall School of Music and Drama in de Londense wijk Barbican waar ze elkaar ontmoetten. Het klikte tussen de vier en dat leidde in 2014 tot de oprichting van het Barbican Quartet.
Dat dit een goede beslissing was werd al spoedig bevestigd door het winnen van het Martin in the Fields Kamer Muziekconcours in Londen en de eerste prijs en publieksprijs van het Internationaal Joseph Joachim Kamermuziek Concours in Weimar.

Het is nu een veel gevraagd strijkkwartet dat concerten geeft in heel Europa. Maar het wil zich ook nog verder ontwikkelen: in Madrid studeert het bij Günter Pichler, voormalig primarius van het Alban Berg Kwartet en sinds 2017 is het kwartet in residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam.

Ze spelen van Beethoven het , opus 132, en van de Bulgaars-Britse componiste Dobrinka Tabakova "the Ear of Grain".

Na afloop is er een MEET&GREET, waarbij u, met een drankje, de musici kunt ontmoeten en ook Peter Luitze met zijn "muzikale" schilderwerken.