welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 1 oktober 2023, 15:30 uur

Namiddagconcert voor jonge kinderen met (groot)ouder
KLEUTERSINFONIETTA,
NICOLINE VAN SANTEN, viool
PETRA GRIFFIOEN, viool
INKI VARGA, altviool
MICHIEL WEIDNER, cello

'Haren en snaren' - een speelse, muzikale vertelling met werken van J.S. Bach, G.F. Haas en E. Schulhoff

Kleutersinfonietta bestaat uit een kleine groep musici uit het gevierde strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Kleutersinfonietta heeft zich gespecialiseerd in familieconcerten, die ze al zo'n 20 jaar geven, jaarlijks hebben zij een serie in het Concertgebouw te Amsterdam en ze treden veelvuldig op in scholen. Ze hebben gewerkt met regisseurs zoals Mark Haayema, Saskia Egtberts, Dagmar Slagmolen en vele anderen.

Als strijkkwartet komen ze op 1 oktober naar Kasteel Groeneveld met het programma 'Haren en Snaren'. Ze vertellen en acteren een verhaal dat helemaal omlijst is met de prachtigste klassieke muziek uit het strijkersrepertoire waarbij de musici ook laten zien hoe er wordt getokkeld, geplukt en gekamd aan de instrumenten. De strijkers spelen werken van Bach, Bartók, Haas en Schulhoff.

Het verhaal gaat over Opa Stradivarius die vioolbouwer is en met kleindochter Nina in het bos woont. Nina is bijna jarig (ze wordt 6) en wil heel graag een eigen viool als cadeau, maar opa heeft het te druk om hem te maken. Dus Nina gaat hem 'helpen'. Spelenderwijs wordt in de voorstelling duidelijk hoe een viool gebouwd wordt.

De prijzen van de kaarten zijn: € 5 per kind en € 12,50 per volwassene.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Baarn en door het Fonds Podium Kunsten.