welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 17 november 2024, 15:50 uur
Paaskerk Baarn

ARTURO DEN HARTOG, countertenor en ERNST MUNNEKE, piano

Arturo en Ernst combineren Surinaamse en westerse klassieke muziek. Op het programma staan liederen van de Surinaamse componiste Majoie Hajary, enkele arrangementen van Surinaamse volksliederen, gemaakt door Max Knigge,  en liederen van Gerald Finzi en Ralph Vaughan Williams.

De Surinaams-Nederlandse countertenor Arturo den Hartog begon zijn zangcarrière als 8-jarige kerkzanger in Suriname. In 2017 verhuisde hij naar Nederland en zette zijn zangstudie voort aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Arturo won de publieksprijs van het Prinses Christinaconcours in 2021. Als veelzijdig performer houdt hij zich voornamelijk bezig met opera, barok- en hedendaagse muziek. Bij De Nationale Opera was hij al te zien tijdens het Opera Forward Festival, waar hij optrad met pianiste Djuwa Mroivili in een programma waarin zij muziek van zwarte componisten onder de aandacht brengen. Dit werd opgepikt door het populaire Podium Witteman, waar het duo optrad en veel lof kreeg. 

Pianist Ernst Munneke maakt sinds 2009 deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera, na jaren als freelance-repetitor te hebben gewerkt. Hij studeerde onder meer bij Jan Wijn en specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen. Met bariton Thomas Oliemans volgde hij bovendien masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau. Hij behaalde diverse prijzen en gaf concerten door heel Europa, De Verenigde Staten (o.a. Carnegie Hall), Mexico en de Nederlandse Antillen. Hij maakte een groot aantal opnamen, waaronder de met een Edison bekroonde debuut-cd Corazon van mezzo-sopraan Tania Kross en de door Jan Rot vertaalde versie van Schuberts Die Schöne Müllerin, met tenor Marcel Beekman.