welkom kaarten actueel steun ons historie contact

Zondag, 9 februari 2025, 15:50 uur
Paaskerk Baarn

ANNA STEGMANN, blokfluit
Jorge jiménez, viool/veille

Lunaris

 Muziek van J.S. Bach, Béla Bartók, Tarquinio Merula, Luciano Berio, Johannes Ciconia. 

 In LUNARIS spelen de Duitse blokfluitiste Anna Stegmann en de Catalaanse violist Jorge Jiménez vier sets rond de verschillende, vaak mythische fasen van de maan. Het is spannend om te zien hoe ze met allerlei verschillende blokfluiten, een vielle (een middeleeuws strijkinstrument) en barokviool het publiek meenemen op een reis waarin vroegmiddeleeuwse muziek moeiteloos vermengt met composities van de afgelopen decennia. Dit nieuwe concept heeft het duo naar gerenommeerde festivals gebracht over de hele wereld.

 In 2021 is dit programma op cd uitgebracht en is een film ontstaan in samenwerking met de Duitse kunstenaar Lukas Zerbst. Vier OPUS KLASSIK nominaties en enthousiaste besprekingen door de internationale muziekpers volgden. 

Anna en Jorge ontmoetten elkaar in Italië in 2018, en meteen was het duidelijk dat ze allebei een sterk verlangen voelden om programma's te maken die hen van het pad van hun gebruikelijke habitat afleiden: oude muziek uitgevoerd op historische instrumenten. Ze combineren hun expertise en ervaring om samen iets nieuws te creëren waarbij hun muziek en uitvoering van de hoogste muzikale en artistieke kwaliteit zijn.

 Als barokmusici opereerden ze jarenlang individueel als artistieke leiders van hun eigen ensembles, Tercia Realidad en Ensemble Odyssee. Daarnaast traden ze op met de beste ensembles in de oude muziekscene van vandaag. Ze hebben cd’s voor vele grote labels opgenomen.